21 oktober 2021 - Tema 

Kontor & Affärshus

Denna temadag ägnas åt utformning av moderna kontorshus, affärslokaler, köpcentra etc. Vilket intryck ska byggnaden ge och hur löser man utmaningarna med flexibilitet i en ombytlig verklighet?

Byggnadernas exteriöra utformning är de inhysta verksamheternas ansikte utåt. Planeringen interiört behöver förberedas för att snabbt kunna byggas om för att passa nya verksamheter. Samtidigt ska alla krav på offentlig miljö, tillgänglighet och hållbarhet uppfyllas. Tag del av många olika lösningar för att välja det som passar ditt projekt.

Föredragen hölls live i ca 25 minuter per leverantör.

Schema

09:30 Steni
10:00 TORMAX
10:30 Sapa
11:00 TopRight
11:30 Globus
 
Nedan presenteras info om respektive leverantör.

Steni - 09:30


Kreativa, hållbara och återvinningsbara fasadlösningar.

Vi berättar om hur du kan skapa hållbara byggnader med kreativa fasader med hjälp av vårt fasadsystem som även minimerar spill i produktionen.
 

Föredragshållare:

Göran Hagberg
070-516 08 70
goran.hagberg@steni.se

www.steni.se

TORMAX - 10:00


Vi är en helhetsleverantör av dörrautomatik och entrépartier - Schweizisk kvalitet sedan 1951. 

Ofta faller valet på TORMAX lösningar tack vare våra höga ambitioner i gestaltning i kombination med ekonomi. Vi ser till att din entré är utformad efter dina önskemål och tar hand om allt från konstruktion till installation och service med vår egen personal för att säkerställa en hög kvalitet och driftsäkerhet.

Vi berättar om våra lösningar inom system med skjutdörrar, rundare skjutdörrar, slagdörrar, karuseller etc.


Föredragshållare:

Sven Edvardsson
010 800 8108
sven.edvardsson@tormax.se

www.tormax.se

Sapa - 10:30


För kommunikation, välbefinnande och säkerhet prioriteras ofta genomsiktlighet i dörrar och partier. SAPAS dörrsystem och partier passar alla utrymmen från entréer, butiker, korridorer, trapphus, kontor, personalrum, förråd och kök till våtrum och toaletter.

Våra aluminiumlösningar är framtagna med mycket hög andel återvunnet material och har därmed lågt koldioxidavtryck vilket hjälper dig skapa hållbara utbildningslokaler och minska dess miljöpåverkan.
Med rätt isolerglas och fyllning kan hela fasadens U-värde optimeras, energikraven uppfyllas och ge förutsättningar för god komfort. Med exteriört solskydd minskar kylbehovet och bländningsrisken minimeras. Det går även att tillföra energi i fasaden eller i glastaket genom snygg integrering av solceller.

Vårt utbud av gröna aluminiumlösningar för entréer, dörrar, fasader, solskydd, solcellspaneler, glastak och fönster hjälper dig skapa hållbara lokaler för generationer.

Föredragshållare:

Lars Hedlund
+46 721 47 22 84
Lars.hedlund@hydro.com

sapa.se

TopRight - 11:00


TopRight skapar kundanpassade upplevelselösningar med inriktning mot varumärkesexponering och företagsprofilering. Vi tar helhetsgrepp om projekt eller går in som underleverantör.

Showrooms, kundsensorer och interaktiva skyltfönster. Genom smart användande av ny teknik förverkligar vi helhetslösningar. Allt är möjligt! Ja, det är i alla fall vår inställning. Men faktum är att med dagens moderna teknik och våra kompetenta projektteam så finns det fantastiska möjligheter att åstadkomma unika, spektakulära, innovativa och affärsmässiga kundupplevelser. I butiker, utställningshallar, shoppingcentrum, på mässor eller där just ditt företag vill möta kunden.   

Föredragshållare:

Lukas Brehmer
076 525 27 96
lukas.brehmer@toprightnordic.comwww.toprightnordic.se

Globus - 11:30


Som butiksägare är man skyldig att se till att butik är tillgänglig och kan användas av alla, även personer med olika funktionsnedsättningar.

Vi på Globus tar det här med tillgänglighet på största allvar och brinner för att hitta lösningar som optimerar flöden och skapar trivsel och tillgänglighet i alla miljöer.

Vi presenterar ett axplock av våra lösningar för offentlig miljö, bl a Hermes som är en snygg trapplösning i kombination med plattformshiss.

Vårt koncept Gröna Globus ser till att miljöpåverkan från våra produkter minimeras.


Föredragshållare:

Torbjörn Tallberg / Mårten Lundell  
0155–20 55 00
torbjorn.tallberg@globustt.se

www.globustt.se

Om Arkitektakademin

Live

Arkitektakademin ge dig tillgång till komprimerad live information från flera ledande leverantörer i en digital miljö.

Interaktion

Representanterna håller korta föredrag och det finns möjlighet att ställa frågor live och i chatten.

Enkelt

Du ansluter enkelt till föredragen via länken. Plattformen är Gotomeeting. Se information om anslutning nedan.